Energielabel verplicht

energielabel verplicht

Wanneer u een winkelpand, kantoorpand of ander utiliteitsgebouw in bezit heeft die u wilt gaan verhuren of verkopen is een energielabel verplicht. Bij het verkopen of verhuren moet u een energielabel over kunnen dragen. Sinds januari 2015 geldt er een energielabel verplichting voor pandeigenaren. Beschikt u als pandeigenaar niet over een energielabel? Dan loopt u het risico op een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s.

Voor welke panden is een energielabel verplicht?

Zoals hierboven genoemd is een energielabel sinds 1 januari 2015 verplicht bij het verkopen of verhuren van uw pand. Een energielabel wordt door een erkende EPA-adviseur toegekend en is 10 jaar geldig. Hieronder een lijst met panden die energielabelplichtig zijn:

  • Bibliotheken, stadhuizen en andere publieke panden
  • Onderwijsinstellingen
  • Zorginstellingen als ziekenhuizen, verzorging- en verplegingshuizen.
  • Horecapanden
  • Winkelpanden
  • Andere bedrijfspanden zoals stadions, sportscholen, hotels, supermarkten en showrooms.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Staat uw bedrijfspand in bovenstaande lijst? Dan is een energielabel verplicht en kunt u maar beter direct een energielabel aanvragen. Zo voorkomt u een boete. Na het contact opnemen met ons plannen we samen een afspraak in voor de inspectie van het pand. Op het afgesproken tijdstip zal er een inspectie door één van onze gespecialiseerde inspecteurs plaatsvinden. Tijdens de inspectie worden gegevens opgenomen die later bij ons op kantoor verwerkt worden tot een energielabel en een energieadviesrapport. Binnen één week na de opname ontvangt u van ons het energielabel.

Energielabel bedrijfspand aanvragen