Energielabel bedrijfspand aanvragen; hoe wordt het label vastgesteld?

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Een energielabel wordt vastgesteld door een gecertificeerde EPA-U adviseur. Wij hebben een groot aantal adviseurs in dienst die energielabels voor bedrijfspanden leveren door heel Nederland. Om een energielabel vast te stellen is een inspectie van het pand verplicht. Tijdens deze opname wordt uw pand bestudeerd en wordt er gekeken naar de energieprestatie.

Zo kijkt een adviseur onder ander naar zaken zoals isolatie, bouwjaar, functie van het pand, aanwezige installaties, verlichting en het glas. Voor het bepalen van het energielabel worden onder andere de volgende vragen gesteld: is er enkel glas, dubbel glas of HR++ glas aanwezig? Welk soort verlichting is er aanwezig? Op welke manier wordt het pand verwarmd? Hoe is de isolatie van het pand?

Op voorhand is het lastig te zeggen wat het energielabel zal worden, daarom is er een uitvoerige inspectie ter plaatse nodig door een van onze adviseurs nodig. Wij zijn BRL 9500 gecertificeerd, waardoor wij 10 jaar geldige energielabels afgeven en direct voor u registreren bij de RVO.

Wanneer is een energielabel nodig?

Bent u van plan om uw pand te gaan verhuren of verkopen? Dan is het verplicht om het energielabel te overhandigen aan de huurders of kopers. Tijdens de overdracht is het dus verplicht om een geldig energielabel in bezit te hebben. Wanneer deze niet aanwezig is loopt u het risico een hoge boete te ontvangen.

Hoelang is een energielabel geldig?

Een energielabel is maar liefst 10 jaar geldig. Heeft u een energielabel bij ons aangevraagd en ontvangen? Dan bent u voor de komende 10 jaar in bezit van een geldig energielabel en voldoet u aan de verplichting. Komen er binnen 10 jaar nieuwe huurders in uw pand? Dan is het niet nodig om een nieuw energielabel aan te vragen. Wanneer u energiebesparende maatregelen heeft genomen kan het interessant zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Dan wordt uw pand nogmaals beoordeeld en kunt u wellicht een groener energielabel ontvangen.

Energielabel aanvragen

Wilt u direct een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand? Wij zijn werkzaam door héél Nederland, dus neem snel contact met ons op voor het maken van een afspraak. Heeft u vragen over het aanvragen van een energielabel? De opname van het pand? Of wilt u met spoed een energielabel? Bel gerust naar 085 – 018 7477. Onze medewerkers helpen u graag.

Energielabel bedrijfspand aanvragen