Wat zijn de BENG eisen?

BENG eisen

De BENG-eisen. U heeft er vast en zeker wel eens van gehoord. Maar wat houden deze eisen die sinds 2020 gaan gelden eigenlijk in? Wij vertellen het in dit artikel.

Wat zijn de BENG eisen?

BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Deze eisen worden ingezet om nieuwe gebouwen energiezuiniger te maken. Bijna energie neutrale gebouwen is natuurlijk niet het einddoel van deze eisen, maar slechts een begin voor compleet energie neutrale gebouwen. De BENG maatregel is genomen om de CO2 uitstoot en het energiegebruik te verminderen.

Gebouwen consumeren ongeveer 40% van de energie en zorgen ook voor ruim 35% van de totale CO2 uitstoot. BENG eisen worden in 2020 doorgevoerd, wat een goede stap vooruit is voor een groene wereld.

Voldoen aan de BENG eisen

Voldoen aan de BENG eisen kan door een aantal energiezuinige maatregelen te nemen, waaronder:

  • warmtepompen
  • viervoudig glas
  • LED verlichting
  • isolatie
  • zonnepanelen

BENG eisen in 2020

Het nemen van bovenstaande maatregelen zorg voor een energiezuiniger gebouw en een beter energielabel. Ook voldoet u hiermee alvast aan de BENG eisen die vanaf 2020 ingevoerd worden. Momenteel zijn de BENG eisen nog in ontwikkeling, waardoor er nog aanpassingen kunnen komen. De energieadviseurs van Energielabelvoormijnpand.nl houd de ontwikkeling in de gaten. Wij zullen u in ons blog regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Energielabel bedrijfspand aanvragen