Advies over verbeteren energielabel

Advies over verbeteren energielabel

Aan energielabels voor bedrijfspanden worden steeds meer eisen gesteld. Een bedrijfspand met een energielabel dat slechter is dan C krijgt te maken met vele nadelen. Zo zijn er banken die bedrijfspanden met een slecht energielabel (slechter dan C) niet meer financieren. In 2023 moeten alle kantoorpanden verplicht een energielabel C of beter hebben. Wanneer dit niet het geval is mag het pand niet meer verkocht of verhuurd worden. Per 2030 zullen alle bedrijfspanden zelfs een energielabel A moeten hebben. Wilt u een beter energielabel met het oog op een duurzame toekomst? Dan geven wij graag advies voor het verbeteren van uw energielabel. Lees hieronder hoe wij dat doen.

Hoe werkt het adviseren?

1. Inspectie van onze adviseur

Allereerst wordt er een inspectie gedaan door onze adviseur. Zo wordt het pand in kaart gebracht en wordt er gekeken naar: glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, verlichting en andere factoren die van belang zijn als het gaat om de energiezuinigheid van uw pand.

2. Bepaling huidige energielabel

Uw huidige energielabel wordt vastgesteld. Daarmee weet u waar u momenteel staat en hoe ver u nog heeft te gaan naar een beter energielabel. De gegevens voor het label wordt tijdens de opname verkregen.

3. U ontvangt een adviesrapport met maatregelen

Vervolgens ontvangt u een adviesrapport met maatregelen voor een beter energielabel. Zo weet u precies welke maatregelen zullen zorgen voor een beter energielabel. Het energieadviesrapport is duidelijk opgesteld, zodat u eenvoudig kan lezen wat de maatregelen zijn. Heeft u nog vragen? Dan kan u gerust telefonisch contact met ons opnemen.

Wat staat er precies in het adviesrapport?

1. Huidige energielabel

Natuurlijk staat het huidige energielabel in het rapport. U krijgt dus een energielabel toegewezen. Deze is 10 jaar geldig.

2. Aandachtspunten

Zijn er bepaalde zaken die de adviseur zijn opgevallen met betrekking tot de energiezuinigheid van het pand? Positief of negatief, dan vindt u dit ook in het adviesrapport.

3. Maatregelen voor een beter energielabel

Hier vindt u een lijst met maatregelen die u kunt toepassen voor het verbeteren van uw energielabel. Per energielabel klasse wordt er beschreven hoe u deze kunt bereiken. Zie hieronder een voorbeeld lijst.

Voorbeeld: U heeft een energielabel C verkregen. In het rapport vindt u dan de maatregelen als volgt beschreven:

  • Lijst met maatregelen om  energielabel C te verbeteren naar energielabel B.
  • Lijst met maatregelen om  energielabel B te verbeteren naar energielabel A.

Energielabel en adviesrapport aanvragen

Wilt u direct een energielabel en adviesrapport bij ons aanvragen? Als gecertificeerd bedrijf zijn wij dé partner voor het verkrijgen van een energielabel en adviesrapport voor uw bedrijfspand. Wilt u meteen een afspraak inplannen? Dat kan via mail of door te bellen naar 085 – 018 7477.

Energielabel bedrijfspand aanvragen