3 redenen voor bedrijven om een energielabel aan te vragen

3 redenen voor bedrijven om een energielabel aan te vragen

U kunt verschillende redenen hebben om een energielabel voor uw bedrijfspand aan te vragen. Echter blijft de voornaamste reden voor pandeigenaren de verplichting van een energielabel. Maar er zijn nog andere redenen waarom het interessant is om een energielabel aan te vragen. Wij hebben 3 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand aan te vragen op een rijtje gezet.

1. Energielabel verplichting

Een energielabel is verplicht bij het verhuren of verkopen van uw bedrijfspand. Deze verplichting geldt in heel Europa, in 2015 is deze regel ingevoerd in Nederland. Sinds 1 januari 2016 worden er ook strenge controles uitgevoerd door de overheid. Wanneer u niet over een energielabel beschikt terwijl dat wel verplicht is ontvang je een boete. Een energielabel is verplicht voor de onderstaande bedrijven:

  • Horecapanden
  • Verkoopruimten
  • Kantoorpanden
  • Winkelpanden
  • Bedrijfspanden
  • Bedrijfsunits
  • Medische panden

2. Energieadvies op maat

Bij het aanvragen van een energielabel ontvangt u ook een energieadvies rapport met maatregelen die u kan treffen om een beter energielabel te krijgen. Deze maatregelen worden opgesteld door de deskundige inspecteur die uw pand heeft bezocht.

3. Gunstig bij verhuur/verkoop van uw bedrijfspand

Het energielabel geeft een koper en/of huurder inzicht in het energiegebruik van het bedrijfspand. Daarnaast zorgt een gunstig energielabel voor een positieve invloed op de verkoop van bedrijfspanden. Steeds meer bedrijven willen duurzaam ondernemen een bedrijfspand met een groen energielabel is voor deze ondernemers een stuk interessanter. Een A of B energielabel wordt als zeer positief punt gezien door kopers en huurders. Hierdoor verkoopt of verhuurt u het pand sneller en voor een hogere prijs.

Energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen

Hebben bovenstaande redenen u ervan overtuigd om een energielabel aan te vragen? Dan kunt u direct een energielabel aanvragen bij ons. Wij zijn als gecertificeerd bedrijf werkzaam door heel Nederland. Het energielabel dat wij afgeven is 10 jaar geldig.

Energielabel bedrijfspand aanvragen